Orcas in the Arctic

Een project voor culturele exploratie
"Orcas in the Arctic" is een project voor culturele exploratie ontstaan uit de samenwerking met natuurfilmmakers ‘Salt Sister Studio’ opgericht door Alexandra Johnston en Harriet Murphy. Als de belangrijkste sponsor van dit project begint Napapijri een reis om de levensomstandigheden van orka's in het noordpoolgebied te belichten.

Het project

We werken al sinds 1987 samen met fotografen, avonturiers, milieuactivisten en culturele onderzoekers om bewustzijn te creëren voor milieugerelateerde problematiek en met creatieve oplossingen te komen voor de toekomstige uitdagingen.

Het project "Orcas in the Arctic" project is een getuigenis van Napapijri's inzet voor milieubehoud en onze vastberadenheid om het leven in de natuur te illustreren en te ondersteunen.

De documentaire

De uitkomst van deze samenwerking is een documentaire in twee hoofdstukken, samengesteld en gepresenteerd door Alexandra Johnston, een voorvechter van het zeeleven, een filmmaker die bekend staat om haar uitzonderlijke werk voor het behoud van het zeeleven. We observeren een belangrijke concentratie van meer dan 2000 orka's die de fjorden instromen om zich tegoed te doen aan de overvloedige haring die in de lokale wateren te vinden is.

Alex sluit zich aan bij onderzoekers en walviskijkschepen tijdens hun verkenningstocht naar deze indrukwekkende walvisachtigen, terwijl ze de balans opmaken van een verschuiving in de migratiepatronen van walvissen, die waarschijnlijk kan worden toegeschreven aan de gevolgen van de opwarming van de aarde.

Extreme overleving

Changing Tides

Antarctica-selectie

Expeditielooks