Duurzaamheid

Het circulaire modeontwerp is de toekomst

Wij geloven dat duurzaamheid de nieuwe creativiteit is, die inspireert tot nieuwe ideeën, paden en innovatie. Deze ontwerpfilosofie vormt de leidraad voor onze inspanningen om tegen 2030 100 procent materialen uit regeneratieve en verantwoorde, hernieuwbare of gerecyclede bronnen te halen via vier strategische pijlers circulariteit, duurzaamheid, traceerbaarheid en materialen uit duurzame bronnen.

Circulariteit

De modewereld heeft een probleem: verspilling. In een poging om onze impact op het milieu te verminderen, zijn we begonnen aan een radicale reis om de manier waarop we kleding maken opnieuw te bedenken en te ontwerpen.

De belangrijkste uitdrukking van deze benadering is de Circular Series, een serie volledig recyclebare, Cradle to Cradle Certified® Gold producten, die ‘gemaakt zijn om opnieuw gemaakt te worden’: door slechts één materiaal te gebruiken wordt het recycleproces vereenvoudigd.

Ontdek de Circular Series

Levensduur

We streven ernaar de levensduur van onze ontwerpen zo veel mogelijk te verlengen en afval te verminderen door een mode op een langzamere manier te benaderen.

Op basis van ons engagement kiezen wij voor hoogwaardige premium materialen zoals Cordura® om duurzame outerwear en accessoires te maken.

Ontdek Gaat lang mee selectie

Traceerbaarheid

Wat in onze supplychain gebeurt, leert ons waar en hoe we moeten verbeteren en wat er goed gaat.

Door te traceren, kunnen we onze producten op een ethische en duurzame manier blijven maken.

Ontdek onze traceerkaarten.

Materialen van betere herkomst

Het gebruik van regeneratieve materialen met een lagere impact op het milieu staat voorop bij onze inspanningen voor duurzaamheid.

48% van de artikelen voor lente/zomer '24 zijn gemaakt van duurzame materialen, een belangrijke sprong voorwaarts na de 17% van maar één seizoen eerder.

Ontdek de collectie

Verantwoord geteeld katoen

Als onderdeel van onze inzet voor materialen van betere herkomst, hebben we ons in LZ24 vooral gericht op het uitbreiden van ons assortiment verantwoord geteelde katoen. We hebben vooruitgang geboekt met het aanbieden van Good Earth Cotton®, biologisch geteeld katoen en gerecycled katoen in de hele collectie.

Ontdek de selectie