alt
selectie
We houden bij elke vezel vast aan onze duurzaamheidsvisie door de introductie van onze eerste selectie zomeressentials gemaakt met Good Earth Cotton®, een volledig traceerbaar katoen verkregen door middel van regeneratieve landbouwpraktijken.
alt
Hierbij presenteren wij Good Earth Cotton®
Good Earth Cotton® zet milieubescherming op de eerste plaats en gebruikt de wetenschap en gegevens ten voordele van zowel boeren als de natuur. Het is een katoen met een kleine ecologische voetafdruk, geproduceerd met de focus op het verbeteren van de biodiversiteit, efficiënt gebruik van water, seizoensgebonden roteren van gewassen en zo min mogelijk grondbewerking.
DATAGESTUURD
Moderne regeneratieve landbouw is afhankelijk van primaire gegevens van het veld - als de gegevens geen verbetering laten zien, is er geen sprake van regeneratieve status.
MILIEUBESCHERMING OP DE EERSTE PLAATS
Bodemkoolstof is de belangrijkste stimulans voor een gezonde bodem; en de belangrijkste stimulans voor bodemkoolstof is vegetatie. De landbouwpraktijken van Good Earth Cotton® zijn gebaseerd op dit principe waarbij het milieu op de eerste plaats komt.
GECONTROLEERD DOOR FIBRE TRACE®
Alle Good Earth Cotton®-pluis is voorzien van FibreTrace®, waardoor het zowel digitaal als fysiek getraceerd kan worden van de teler tot het uiteindelijke kledingstuk.
alt
volledige transparantie, van het zaadje tot in de winkel
Doordat FibreTrace®-technologie in de vezels is verwerkt, kan de levensloop van elk product in onze Good Earth Cotton®-selectie gevolgd worden van de boerderij tot in de winkel.
KATOENFABRIEK
FibreTrace® wordt opgenomen in de ruwe katoenvezel in de katoenfabriek via een lichtgevend pigment
KATOENSPINNER
De katoenspinner ontvangt het Good Earth Cotton® met geïntegreerde FibreTrace® en scant de ingebonden balen in de
WEVERIJ
Het Good Earth Cotton®-garen wordt gescand in de weverij klaar om tot textiel te worden geweven.
EINDPRODUCTEN
Rollen stof worden ontvangen en gescand in een snij-, confectie- en afsnijfaciliteit, waar de stof wordt omgezet in eindproducten voor de
DETAILHANDEL
Het merk ontvangt de eindproducten en verstuurt ze vervolgens naar het magazijn of de winkel, waarmee de primaire productiecyclus wordt afgesloten.
KLANT
Consumenten kunnen met een gerust hart winkelen, wetende dat hun aankoop echt Good Earth Cotton® is.