Herfst-/Wintercollectie 2020

Blijf voor de toekomst kiezen

In de HW20 kiest Napapijri voor de toekomst. We reizen naar Finland en eren er de natuur, de folklore en het streven naar duurzaamheid. De adembenemende landschappen en de vastberadenheid van de Finnen om de natuur te beschermen, vormen een drijvende kracht achter onze zoektocht naar een geslaagd design, duurzaamheid en vernieuwing. Ze voeren ons mee naar onze roots, onze drang naar het buitenleven. En natuurlijk is er de knipoog naar de herkomst van onze naam, want Napapijri betekent “Noordpoolcirkel” in het Fins.

Onze iconen, ons DNA

Een reistas. Twee jassen. Dat is ons DNA. Sinds 1987 is er veel gebeurd maar de Bering, de Rainforest en de Skidoo zijn de ultieme Napapijri items gebleven waarin pioniersgeest samenkomt met passie voor design, duurzaamheid en innovatie.

Ontdek onze Iconen

The Tribe Streetwear-collectie

In de HW20 verzoent The Tribe zich met streetwear terwijl het ook heel duidelijk teruggrijpt naar de natuur en avontuur. Onder de creatieve leiding van de Britse ontwerpster Martine Rose, herneemt de collectie archiefstukken zoals de Skidoo jassen en polo’s uit de jaren negentig. Hierbij werkt ze met Napapijri’s iconische colour blocks en textuurcombinaties. Tegelijk herinnert een reeks kleurrijke graphics ons aan de Finse folklore. Ze brengen de duidelijke boodschap dat we de Aarde moeten beschermen, verdedigen en redden.

20-22° Series

Het hoogtepunt van Napapijri’s vernieuwing voor de HW20 is de 20-22° Series. Die naam verwijst naar de gemiddelde temperatuur waarbij het menselijk lichaam zich het beste voelt. Elk stuk van de reeks is speciaal ontworpen om zich makkelijk aan temperatuurschommelingen aan te passen, van indoor- tot outdooromgevingen, en zorgt zo voor uitstekende thermoregulatie. Alle stukken uit de 20-22° Series zijn gemaakt van gedeeltelijk gerecyclede waterbestendige materialen van topkwaliteit. Daarenboven zijn ze volledig donsvrij.